Binnendeuren

Garantievoorwaarden en behandelingsinstructies

Controleer altijd uw deur voordat u deze wilt behandelen. Indien een deur geheel of gedeeltelijk is bewerkt, dan heeft u de deur geaccepteerd en kunnen eventuele klachten over zichtbare gebreken niet meer in behandeling worden genomen.

Warm-koud situaties

In vele gevallen wordt kromtrekgedrag van deuren veroorzaakt door spanningen die te maken hebben met verschillen in veranderig in temperatuur en vochthuishouding.
Het is daarom verstandig om voorzichtig om te gaan met deuren die tussen twee ruimtes hangen waar grote verschillen in temperatuur kunnen ontstaan.
Zorg voot een zo gelijkmatig mogelijke afstemming van de temperatuur in beide ruimtes.

Schilderadvies

De binnendeuren van Skantrae worden geleverd met een witte primer. (m.u.v. af fabriek afgelakte deuren)
Ze zijn geschikt om af te lakken met zowel alkyd (oplosmiddelhoudend) als acryl (watergedragen) lakken.
De binnendeuren van Skantrae dienen binnen 8 dagen na levering volledig, aan alle zes de zijden en in alle boringen en inkrozingen afgewerkt te zijn.

Behandeling gegronde deuren

 • De fabrieksmatig aangebrachte grondlaag controleren op hechting en beschadigingen.
 • Eventuele beschadigingen en/of schaafkanten, alsmede onbehandeld houtwerk behandelen met grondlak, bijvoorbeeld grondlak van Wijzonol, Sigma (of gelijkwaardig) overeenkomstig met de aangebrachte grondlaagdikte en kleur. De bewerkte kanten en de verbindingsnaden van de panelen, de stijlen en dorpels dienen voor de zekerheid nog één keer gegrond te worden. Dit zorgt voor een verbeterde levensduur bij deuren die in vochtige omgevingen worden afgehangen. Het gronden dient met de kwast te gebeuren. De grondlak dient vol aangebracht te worden. De natte laagdikte moet 100 micrometer bedragen en de droge laagdikte 35 micrometer. 
 • De deur goed reinigen en ontvetten. Vuil, stof en vet zijn de belangrijkste oorzaken van onthechting van lak.
 • Gebruik voor de reiniging Universol van Sikkens (of gelijkwaardig). Dit is een milieuvriendelijke ontvetter met alle goede eigenschappen van ammonia. Het is niet schuimend, niet agressief voor de huid, volledig biologisch afbreekbaar en zeer gebruiksvriendelijk. Vraag ernaar bij je verfspeciaalzaak. 
 • Het opschuren van de deur zodat de toplaag ruw aanvoelt, op deze manier wordt een goede hechting gegarandeerd. Om het beste resultaat te krijgen, raden wij fijn schuurpapier met minimaal korrel 180 aan. Beter nog is om zogenaamde scratchpads te gebruiken, bijvoorbeeld SandBlaster Fine 320 of 180 van 3M. Deze pads zijn makkelijk in gebruik en leveren een zeer goed resultaat.
 • Oppervlakten stofvrij maken met een droge doek of zachte borstel.
 • Het afkitten van panelen en/of hoekverbindingen bij binnendeuren is voor een perfect resultaat niet noodzakelijk. Indien je dit toch wenst te doen, gebruik dan een siliconen-vrije kit zoals Tiocol van Den Braven. Eventuele krimpnaadjes die ontstaan in de kitrand vallen buiten de garantie.
 • Schilder de profielen, randen en hoekverbindingen (aan alle zijden!) eerst met een kwast. 
 • De eerste verflaag dient minimaal 35 micrometer te bedragen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met verf van Wijzonol, Sigma (of gelijkwaardig). Om deze droge laagdikte van 35 micrometer te bereiken, is het van belang de verf “vol” aan te brengen in een natte laagdikte van ca. 100 micrometer. 
 • Voor een perfect resultaat dient de deur twee maal afgelakt te worden. Zorg voor voldoende droogtijd tussen de laklagen en volg daarom de aanwijzingen op de verfverpakking. 
 • Na de eerste laklaag dient de deur opnieuw opgeschuurd te worden. Dit zorgt voor een betere hechting van de tweede laag. Je kunt dit doen met bijvoorbeeld de SandBlaster scratchpad Fine van 3M of schuurpapier met korrel 240.
 • De tweede laklaag dient ook voorzien te worden van een droge laagdikte van 35 micrometer, hierdoor omvat de totale aflaklaag 70 micrometer. 
 • Voor een perfect afgelakte deur werk je van het midden van de deur naar buiten. Schilder eerst de verbindingen van de panelen, dan de panelen en tot slot de randen (stijlen en dorpels) van de deur.

Aflakken met watergedragen verf

Wanneer u de deur gaat schilderen met verf op waterbasis wordt er aangeraden om eerst de deur van een grondlaag te voorzien in de uiteindelijke aflakkleur.
Door het gebruik van deze laag bent u verzekerd van een goede hechting. Volg de instructies zoals vermeld op de verpakking of het product-kenmerkenblad van de verfproducent. Indien je een donkere aflakkleur gaat gebruiken, kunt u eventueel een extra donkere primer (grondlak) gebruiken.

Schilder je deuren nooit...

 • Bij een ruimteluchtvochtigheid boven de 85% (let op pas gestucte ruimtes in met name nieuwbouwwoningen).
 • Bij temperaturen beneden de 7°C. 
 • In de volle zon.

⚪ WIJ STAAN KLAAR!

HelpDesk open t/m 21:59 uur

06 203 242 76

Email: info@deurmarkt.com

 

Live Chat Deurmarkt.com

Start chat -24/7 direct contact

☑️OPRUIMKELDER

Aanbieding binnendeuren korting

Uitgebreide showroom centraal in NL

Deurmarkt.com ligt direct aan de A50 in Heerde! 

Locatie Deurmarkt.com Nederland Heerde


Showroom & magazijn
Kamperzijweg 6
8181NC Heerde

© 2012 - 2024 Online binnendeuren | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel