Wat is de standaard deurdikte?

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe deur, een slot of deurbeslag. U wilt natuurlijk zeker weten dat deze ook binnen uw deurpost past. Daarom werken we in Nederland met standaardmaten. Zo heeft een binnendeur  in de meeste gevallen een dikte van 38 tot 40 millimeter. De meeste buitendeuren hebben echter een deurdikte van 38, 54 of 67 millimeter.

Standaard deurdikte

In Nederland gelden standaarddeurmaten. Voor de hoogte. De breedte. Maar dus ook de dikte. Wel zo fijn, want zo hoeft u uw binnendeur niet meer op maat te laten maken! In Nederland zijn de standaardafmetingen vastgelegd in de Beoordelingsrichtlijn (BRL). Dit document schrijft voor dat een reguliere binnendeur tussen de 38 en de 40 millimeter dik moet zijn. Deze afmetingen vindt u dan ook terug bij onze leveranciers. Zoekt u een buitendeur? Dan schrijft het BRL een dikte van 38, 54 of 67 millimeter voor.

Afwijkende deurdiktes

Vroeger waren er geen standaard deurmaten. Dus woont u in een ouder huis? Dan kan het voorkomen dat een reguliere binnendeur niet in binnen uw woning past. Gelukkig is dit geen reden voor paniek. U kunt deze deuren namelijk gewoon op maat laten maken. Veel A-merken hebben zelfs aparte lijnen voor afwijkende deurdiktes. Denk bijvoorbeeld aan onze Taatsdeuren van Skantrae uit de SlimSeries Ultra-collectie. Deze zijn zelfs 45 millimeter dik!

Andere standaardmaten

Bent u op zoek naar een nieuwe deur? Dan heeft u naast de deurdikte ook te maken met andere standaardmaten. Zo moet een reguliere binnendeur voldoen aan een standaardbreedte. Deze valt tussen de 530 en de 780 millimeter. Bij een gerenoveerde woning zijn echter deuren met een breedte van 830, 880 of 930 millimeter gangbaar. Daarnaast is ook de hoogte belangrijk. Zo wordt er bij een gerenoveerde woning vaak een hoogte van 2015 of 2115 millimeter gebruikt.

Advies nodig

Komt u er niet helemaal uit? Onze specialisten helpen u graag verder. Stuur ons meteen een chatbericht of bel naar 0578 691910. Zet u uw vraag liever eerst op papier? Dat kan ook! Stuur ons dan een bericht via ons contactformulier. Zo heeft u binnenkort de perfecte binnendeur in huis!

 

⚪ WIJ STAAN KLAAR!

HelpDesk open t/m 21:59 uur

06 203 242 76

Email: info@deurmarkt.com

 

Live Chat Deurmarkt.com

Start chat -24/7 direct contact

☑️OPRUIMKELDER

Aanbieding binnendeuren korting

Uitgebreide showroom centraal in NL

Deurmarkt.com ligt direct aan de A50 in Heerde! 

Locatie Deurmarkt.com Nederland Heerde


Showroom & magazijn
Kamperzijweg 6
8181NC Heerde

© 2012 - 2024 Online binnendeuren | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel