Wat is een nastelkozijn?

Wat is een nastelkozijn of stelkozijn?

Een "nastelkozijn", ook bekend als een stelkozijn, is een tijdelijk houten frame dat gebruikt wordt tijdens de bouw van een huis of gebouw. Het wordt geïnstalleerd op de plaats waar later een definitief kozijn, zoals een raam- of deurkozijn, zal komen. Het nastelkozijn heeft verschillende functies:

  1. Ondersteuning en uitlijning: Het zorgt ervoor dat de ruimte voor het kozijn correct uitgelijnd en ondersteund wordt tijdens de bouw, wat belangrijk is voor de structurele integriteit.

  2. Bescherming: Het beschermt de opening tegen weersinvloeden en bouwvuil totdat het definitieve kozijn geplaatst wordt.

  3. Gids voor afwerking: Het biedt een gids voor de afwerking van de muur rondom de opening, wat helpt bij het nauwkeurig plaatsen van het definitieve kozijn.

  4. Flexibiliteit: Het nastelkozijn maakt het mogelijk om kleine aanpassingen te doen in de maat of positie van het kozijn voordat het definitieve kozijn wordt geïnstalleerd.

Na voltooiing van de bouwwerkzaamheden wordt het nastelkozijn verwijderd en vervangen door het definitieve kozijn. Dit systeem is vooral handig in complexe bouwprojecten waar nauwkeurige afmetingen en uitlijningen cruciaal zijn.

⚪ WIJ STAAN KLAAR!

HelpDesk open t/m 21:59 uur

06 203 242 76

Email: info@deurmarkt.com

 

Live Chat Deurmarkt.com

Start chat -24/7 direct contact

☑️OPRUIMKELDER

Aanbieding binnendeuren korting

Uitgebreide showroom centraal in NL

Deurmarkt.com ligt direct aan de A50 in Heerde! 

Locatie Deurmarkt.com Nederland Heerde


Showroom & magazijn
Kamperzijweg 6
8181NC Heerde

© 2012 - 2024 Online binnendeuren | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel